TAG MED PÅ TUNSAFARI

Tunen er tilbage i Danmark og det giver mulighed for nogle helt fantastiske oplevelser til søs. Se de kæmpestore atlantiske tun springe kun ganske få sømil fra Helsingør i farvandet mellem Danmark og Sverige. Sæsonen for tunspotning er august, september og starten af oktober. MERE INFO OG BOOKING FØLGER SNAREST.

Searching Availability...

Vejr & vind

Vejret er som er vejr er... uforudsigeligt. Tunen spottes lettest i stille vejr. Vi sejler i alt slags vejr, så husk påklædning der passer til vejret, og tag hellere et ekstra lag med hvis det skulle blive nødvendigt. Tjek gerne vejrudsigten på forhånd. Hvis vi aflyser pga. vejret flytter vi jeres billet til en anden tur eller i får pengene tilbage.

Om Tunsafari

Vi sejler med de gode skibe Fyrholm og Sværd med afgang fra flydebroerne foran Kulturværftet i Helsingør med Kronborg som kulisse. Selve safarien tager 2 timer. Ombord vil en guide fra Øresunds Akvariet berette om tunens liv og levned i Øresund. Kabyssen ombord er åben, hvor forfriskninger kan købes.

Spot en tun

Fisk er som vejret... uforudsigelige. Vi kan selvfølgelig aldrig garantere, at vi ser tunen springe, men vi kan garantere en hyggeligt tur på Sundet, mulighed for at se marsvin, godt selskab samt en god fortælling om tunens tilbagevenden i Øresund. Hvide plask, blanke felter på vandoverfladen og kresende måger er nogle af de tegn der kan indikere at tunen er der.

TUN I ØRESUND

Tunen er fredet, så alt fangst deraf er strengt forbudt. At tunen er tilbage i Øresund er helt unik, da den ikke er set på disse kanter siden 1965. Tunens tilbagevendelse skyldes at tunen er i vækst i Nordatalanten, hvor den beskyttes af strenge fiskerestriktioner og den tiltrækkes af makrel og sildestimerne i Øresund, hvis overflod af disse stimer gør det til en oplagt spisekammer for tunen.

Priser

OPDATERNG UNDERVEJS. MERE INFO OG BOOKING MULIGHEDER UNDER OPBYGNING.

Om tunen

Tunen meget karakteristisk og den er stor, ca. 200-400 kilo, nogle gange endda endnu større helt op til ca. 700 kg. Den svømmer meget hurtigt, og man mener den kan svømme op til 80 kilometer i timen. Det er en rovfisk på op til 280 cm, med blågrønne sider, blåsort ryg og sølvfarvet bug.

Forplejning

Skibets kabys er altid åben, eller forudbestil forplejning ombord

KONTAKT OS

Finder du ikke hvad du søgte på siden, så send os gerne en forespørgsel!

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk